Kettlebell oefeningen Nederlands

Als we het hebben over bodybuilding methodes, dan winnen de kettlebell oefeningen steeds meer aan populariteit onder de mensen. Met kettlebell oefeningen kan je op een eenvoudige manier zeer intensief trainen.

De van gietijzer gemaakte kettlebells hebben een stevige handvat en wanneer je extra grip wilt hebben kan het handig zijn om er één van rubber aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten kettlebell oefeningen die je toe kan passen om:

  • vet te verbranden
  • spieren te versterken
  • en spieren te laten groeien.

Hoe gevorderd je ook bent, kettlebell oefeningen zijn zeer intensief van aard en kunnen je binnen enkele minuten uit laten putten. Hierdoor zal je gegarandeerd makkelijk extra vetten verbranden in je lichaam. De reden van de intensiviteit is dat je geen ondersteuning krijgt van een machine of bankje zoals bij traditionele oefeningen met gewichten. Dit zorgt ervoor dat heel je lichaam betrokken raakt bij de oefening wat dus zorgt voor een intensieve en uitputtende workout. Met kettlebell oefeningen is het mogelijk om sneller calorieën te verbranden en je spieren vorm te geven.

Er zijn verschillende workouts mogelijk met de kettlebell, waaronder de snatch, windmills, cleans, swings en jerks. Het leren uitvoeren van deze oefeningen op de juiste manier zal leiden tot goede resultaten. Dankzij de vele mogelijke kettlebell oefeningen is het mogelijk om het hele lichaam te trainen. Terwijl de swings de nadruk leggen op spiercontrole, zijn de jerks en cleans goed voor de hamstrings, armen, huipen, borsten en schouders. Er zijn nog een heleboel andere oefeningen die effectief zijn voor de buik, onderarmen en rugspieren. Dat is ook de reden waarom kettlebell oefeningen de voorkeur krijgen van veel bodybuilders voor het trainen van het hele lichaam.

Hoewel er veel kettlebell oefeningen te vinden zijn op het internet raad ik het je toch aan om de instructies te volgen van een professionele instructeur. Hiermee bereik je het snelste jouw gewenste resultaat en weet je zeker dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Klik op de knop hierboven om begeleid te worden door een kettlebell instructeur d.m.v. duidelijke video’s zodat je thuis aan de slag kunt gaan!