Schema om je billen te trainen

Een schema om je billen te trainen kan je helpen om richting aan te geven. Bilspiertraining is namelijk een behoorlijk intensieve bezigheid. Je kan al snel spieren verrekken en bilspieren overbelasten. Los daarvan zitten blessures in een klein hoekje, want je bent ook bezig met je rug en je benen. Het zou zonde zijn als je geblesseerd raakt en zo je droom om stevigere billen moet laten varen. Een schema om bilspieren te trainen is dan ook de absolute uitkomst. Waarom? Dat gaan we je hier uitleggen aan de hand van enkele standpunten.

Inhoud van dit artikel

Een schema geeft richting

Net als bij een dieet, waarbij je ook een schema volgt voor je voeding en eventueel (als je die keuze maakt) voor meer beweging, geeft een schema ook richting aan de bilspiertraining die je voor ogen hebt. Een schema laat je nooit meer doen dan nodig is, maar ook niet te weinig. Een goed schema heeft uitgezocht wat het beste werkt voor de gemiddelde persoon. De kans dat dit ook voor jou werkt is dus aanzienlijk. En natuurlijk kun je bij de sportschool een schema op maat laten maken voor nog meer effect.
Maar kort gezegd is een schema een soort gids door het trainen heen. Je leert wat je het beste kan doen in welke tijd, hoeveel rust je moet pakken en wat je daarbij moet eten en drinken.

Een schema motiveert je

De kans dat je af gaat zien van het trainen van je bilspieren is vele malen groter zonder een schema. Daarvoor is een psychische oorzaak te geven. Mensen hebben van nature de neiging om iets “af” te maken. Een trainingsschema niet uitvoeren voelt als iets niet afmaken. Die open eindjes motiveren je dus om in elk geval een week vol te maken. En als je dan goed bezig bent, is de motivatie om een tweede week en een derde week aan je training toe te voegen een stuk groter.
Een schema zorgt er dus voor dat je je psychisch bindt aan het trainen voor strakkere billen.

Een schema voorkomt dat je verkeerd traint

Nog zo’n belangrijke reden om je billen te gaan trainen aan de hand van een uitgebreid en professioneel schema is dat je met een dergelijk schema kan voorkomen dat je de verkeerde oefeningen uitvoert. Oefeningen worden op het internet steeds anders uitgelegd en het is dus goed denkbaar dat je fouten maakt. Daarmee kan het zijn dat je spieren overbelast of door je rug gaat. Geblesseerd raken is heel eenvoudig, maar herstellen duurt dan altijd even. Thuis trainen kan dus de nodige risico’s meenemen. Een schema laat je precies zien hoe je moet trainen en voorkomt dus dat je oefeningen niet goed uitpakt.

Het einde in zicht met een schema

Als je begint met bilspieren trainen, lijkt het soms een eeuwigheid te duren alvorens je de eerste effecten gaat zien. Met een schema weet je veel meer waar je aan toe bent. Je kunt richting geven en ook zien hoeveel tijd het nog gaat kosten om je stevige bilspieren goed te trainen. Zo weet je wanneer je welk resultaat mag verwachten.