Sneller vet verbranden

 

Wat de kettlebell zo populair maakt en vooral bij vrouwen, is dat je met deze training veel sneller vet verbrand vergelijken met andere trainingen. Of je nu een laag of een hoog vetpercentage hebt, het maakt niet uit. Via kettlebell oefeningen zal vet verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

 

Maar waarom raak je zo makkelijk vet kwijt via kettlebell oefeningen?

De reden waarom je met kettlebell oefeningen sneller vet kwijtraakt heeft te maken met groeihormoon. De grootste vetverbrander in ons lichaam is groeihormoon. Niet alleen zorgt het voor het verbranden van vet, het zorgt ook voor het verjongen van huid- en spiercellen. De productie van groeihormoon is met kettlebell oefeningen vele malen groter dan met andere soorten oefeningen.

Wist je dat sommige trainingen zorgen voor het vasthouden van vet? Dit is juist iets wat veel mensen niet willen hebben. Daarom biedt een kettlebell de oplossing om het vet juis te verbranden mede dankzij groeihormoon. Nu weet je dus ook waarom sommige mensen (misschien jijzelf?) zoveel sporten zonder dat ze echt progressie maken. Ze maken te weinig groeihormoon aan!

Met een kettlebell kan je veel verschillende oefeningen uitvoeren die het hele lichaam trainen. Hoe meer spieren er getraind worden, hoe groter de verbranding van calorie├źn. Veel mensen zien met verbazing hoe snel ze afvallen door kettlebell training. Vaak al binnen enkele weken.

Lees hier in het Frans alles over afvallen.

Plaats een reactie