5 Beste Kettlebell Oefeningen voor Vrouwen + 3 Workouts

Steeds meer vrouwen beginnen de kettlebells te ontdekken. Het trainen met kettlebells is voor vrouwen ideaal omdat je hiermee vet verbrand én het lichaam mooi gevormd krijgt. Hoewel veel vrouwen het gewend zijn om van de gewichten weg te blijven en liever bezig zijn met bijvoorbeeld Zumba, rennen of spinnen, is het niet onverstandig om toch eens te trainen met gewichten.

“Maar straks wordt ik de vrouwelijke Arnold Schwarzenegger! Ik wil geen bodybuildster worden!” Dat krijg je vaak te horen wanneer vrouwen het advies krijgen om te gaan trainen met gewichten. Maar ik zal jullie gerust stellen dames, zo snel en gemakkelijk zal dat allemaal niet gaan. Er zijn veel mannen die 3 keer of vaker naar de sportschool gaan en met gewichten trainen. Maar veel van die mannen hebben daardoor ook niet het lichaam van een bodybuilder. Hoe graag ze het ook eigenlijk willen…En bovendien zit het ook veel anders in elkaar wanneer je met kettlebells traint.

Geen lomp gespierd lichaam

Het trainen met kettlebells zorgt voor het verbeteren van kracht en conditie. Doordat je met het gewicht van de kettlebell traint zullen de al aanwezige spieren meer geaccentueerd worden en niet in omvang toenemen. Dit is iets wat veel vrouwen graag willen. Gewoon een mooiere strakkere buik en mooie strakke ronde kont zonder dat het lomp oogt. Doordat vrouwen minder testosteron aanmaken zullen de spieren ook niet zo snel groeien in omvang. Wees dus echt niet bang voor het krijgen van een bodybuilder lichaam.

 

Meer vetverbranding doordat het hele lichaam aangepakt wordt

Wanneer je volgens een goed schema traint zullen alle spieren in het lichaam aangepakt worden. Hoe meer spieren er tegelijk aan het werk gezet worden, des te meer energie het kost en dus zal er ook meer vet verbrand worden.

 

Ook drukke moeders kunnen even snel trainen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, train je met kettlebells in 1 keer het hele lichaam. Je hoeft nu gelukkig geen extra tijd meer te verspillen aan verschillende delen van het lichaam. Wanneer je net begint met kettlebell trainingen, zul je merken dat het erg pittig kan zijn. Het kost erg veel energie omdat je in korte tijd het hele lichaam flink aanpakt. Kijk hierdoor goed of je de juiste kettlebell oefeningen toepast.

 

Met kettlebell oefeningen pak je de heupen, billen, dijbenen en taille aan

Zoals we tegenwoordig al weten kan je niet bepalen in welk deel van je lichaam je het vet wilt verbranden. Maar wat we wel weten is dat wanneer je de spieren traint, ook het metabolisme zal gaan stijgen waardoor je in het dagelijkse leven ook meer vet zal verbranden. De kettlebell swing is een hele goede oefening waarmee je de billen, dijbenen, heupen en taille aanpakt. Daarnaast zal het ook je hartslag verhogen wat zorgt voor het verbeteren van je conditie. Ook met de Kettlebell Lunges en Squats pak je de billen aan. En voor een strakke taille en achterkant van je bovenarmen is de Turkish get up een hele goede oefening.

Kettlebell Swing

 

Kettlebell Lunges

 

Kettlebell Squats

 

Kettlebell turkish get up

 

Workout 1: Smallere taille

 • Kettlebell swings (20 herhalingen)
 • Turkish get up (voor iedere kant 3 herhalingen)
 • Voer elke oefening 3 tot 5 keer opnieuw uit.

Workout 2: Strakke, ronde billen

 • Kettlebell lunges (10 herhalingen per kant)
 • Kettlebell swings (20 herhalingen)
 • Kettlebell squats (10 herhalingen)
 • Neem 1-2 minuten rust en voer elke herhaling 3-5 keer uit in totaal

Workout 3: Volledige spieraanpak + Vet verbrander

 • Turkish get up (voor iedere kant 3 herhalingen)
 • Kettlebell swings (20 herhalingen)
 • Kettlebell lunges (10 herhalingen per kant)
 • Kettlebell Thruster (10 herhalingen per kant)

 

Kettlebell Thruster (Nederlandse uitleg van Jesse van der Velde)

 

Klik hier voor meer Nederlandse kettlebell oefeningen en workout schema’s

 

6 gedachten over “5 Beste Kettlebell Oefeningen voor Vrouwen + 3 Workouts”

  • Hoi Chantal,

   Wanneer het lichaam een lage belastbaarheid heeft, raad ik het aan om met een lichte kettlebell te beginnen. Je hebt bijvoorbeeld al kettlebells van 2 – 4 kg. Je zou het beste eens langs een winkel kunnen gaan waar ze kettlebells verkopen.

   Van de kijkshop weet ik wel dat ze 4kg en 8kg of hoger verkopen. Probeer daar even te voelen wat jouw pols kan hebben. Mocht het daarna te zwaar zijn dan kan je de kettlebell nog altijd terugbrengen binnen de garantie periode 🙂 Succes!

   Beantwoorden
 1. Hay,ik ben Maya,55 jaar
  Ik wil beginnen met de Kettlebell training,die hierboven voorgedaan worden.
  Met hoeveel gewicht moet ik beginnen.

  Ik sport al minstens 3x per week in de sportschool omdat ik wil afvallen (ik ben 1.66 en weeg op het moment 80 kilo)
  Ik ben al 6.3 kilo kwijt

  Het lijkt me fijn om ook thuis iets te kunnen doen,vandaar dat ik met de Kettlebell wil beginnen.

  Dus met hoeveel gewicht moet ik beginnen?

  Beantwoorden
 2. Hallo,

  Ik wil graag met deze oefeningen beginnen, ik neem aan dat je dit ook met normale gewichten kan doen, ik heb helaas de kettlebell nog niet in mijn sportschool zien liggen

  Beantwoorden
  • Beste Esmée,

   Je zou de oefeningen ook met een dumbell kunnen doen alleen is het effect niet helemaal hetzelfde. De kettlebell geeft namelijk vanwege zijn vorm dynamiek aan de oefeningen. De kettlebell Swing bijvoorbeeld, kan niet goed geëvenaard worden met een dumbell. Hier kan je echt het beste een kettlebell voor gebruiken. Maar voor bijvoorbeeld de Turkish Get Up oefening kan je wel gewoon een dumbell gebruiken.

   Beantwoorden
 3. Hallo,

  Ik wil graag met deze oefeningen beginnen. Moet je alledrie de workouts op 1 dag doen of is het de bedoeling dat je op dag 1 workout 1 doet, op dag 2 workout 2 enz.?
  En moet er dan steeds een rustdag tussen zitten?

  Beantwoorden

Plaats een reactie