Kettlebell oefeningen DVD

Het trainen met kettlebells is iets wat je op de juiste manier moet doen. Het ligt allemaal wat ingewikkelder dan bijvoorbeeld trainen met dumbbells (welke trouwens ook nog door veel mensen verkeerd gebruikt worden). Als je traint met kettlebells wil je er wel zeker van zijn dat je het goed doet zodat je snel resultaat boekt en het lichaam blessurevrij houdt.

De beste manier om de kettlebell oefeningen goed uit te voeren, is uiteraard met behulp van een trainer die jou in de gaten houdt. Maar het probleem hiervan is dat niet iedereen het geld voor een personal trainer of een sportschool heeft. Gelukkig bestaan er tegenwoordig DVD’s en internetfilmpjes met kettlebell oefeningen.

Op Youtube is er een heleboel te vinden over kettlebell trainingen. Helemaal gratis en voor niets worden deze video’s aangeboden zodat jij ervan kan leren. Hier kleven helaas wel een aantal nadelen aan vast. Omdat iedereen de filmpjes kan uploaden zullen er helaas ook altijd instructie video’s tussen zitten die het verkeerde voorbeeld geven. Verkeerd trainen is wel het laatste wat je wilt doen. En daarnaast zijn bijna alle filmpjes over de kettlebell oefeningen in het Engels. Sommige mensen begrijpen helaas nog niet altijd alle waarschuwingen en aandachtspunten wanneer deze in het Engels vertelt worden. Een ander nadeel van de losse filmpjes op het internet is dat je hierbij (vaak) geen volledige workout hebt. Je zult in de meeste gevallen dan dus zelf een aantal filmpjes moeten verzamelen die je tijdens een trainingssessie wilt gaan volgen.

Naast de Youtube video’s over kettlebell oefeningen zijn er ook nog DVD’s verkrijgbaar hierover. Er bestaan veel Engelse DVD’s over kettlebell trainingen, maar gelukkig bestaan er ook Nederlandse DVD’s. Het fijne van de DVD’s is dat je het gewoon aan kan zetten en na hoeft te doen. Je hoeft zelf geen workout meer te bedenken omdat de trainer dat al voor jou heeft gedaan. Op deze manier weet je dus zeker welke oefeningen je allemaal uit moet voeren en hoe vaak.

Voor de Nederlanders onder ons die de kettlebell trainingen gewoon in het Nederlands willen zien, kunnen de lessen volgen via de DVD van Jesse van der Velde. Wanneer je de DVD aanschaft krijg je trouwens ook meteen een kettlebell erbij die bij jou past. Met kettlebell oefeningen in het Nederlands is de kans groot dat je de oefeningen goed uit zal voeren. Geen enkele waarschuwing of aandachtspunt zal je hierbij missen omdat het allemaal zo duidelijk en prettig te volgen is.

Klik hieronder om te kijken of de DVD iets voor jou is

3 gedachten over “Kettlebell oefeningen DVD”

 1. Precies zoals je hier beschrijft keek ik ook altijd de filmpjes los via het internet. Maar sinds ik met de DVD train gaat alles veel soepeler en vlotter en weet ik ook zeker dat ik de oefeningen goed uitvoer. Zeker een aanrader

  Beantwoorden
  • Hoi Mariska,

   Jesse geeft inderdaad op een goede een zeer duidelijke manier instructies over het trainen met kettlebells. Hoe lang train je al met de DVD’s?

   Beantwoorden
   • Beste Levy,

    Ik train nu ongeveer een maand met de instructies DVD van Jesse van der Velden. Begin nu eindelijk m’n buikje kwijt te raken hihi. Moet zeggen dat ik het squaten in het begin wel lastig vond maar dat is vaker met bewegingen waar het lichaam niet aan gewend is. Intussen gaat het gelukkig erg vlot allemaal!

    Beantwoorden

Plaats een reactie