Welke Kettlebell is Geschikt voor Mij? 4, 8, 12, 16 of 24 Kilo?

Wanneer je nog nooit getraind hebt met kettlebells is het lastig om een kettlebell te kiezen van het juiste gewicht. Hoewel vrouwen vaak voor de zekerheid kiezen voor een lichter gewicht, hebben mannen vaak de neiging om sneller iets zwaars te kiezen. In het geval van kettlebell workouts is het niet verstandig om een te zware gewicht te pakken. Het is niet zo dat als je dumbbell curls doet met 24 kg, dat je dan ook een kettlebell van 24kg aankan. Kettlebell oefeningen voer je tenslotte ook anders uit. Het tempo is anders en de bewegingen zijn veel anders dan bij dumbbell- en barbell- oefeningen. Pas dus op mannen, verkijk je hier niet op!

Hieronder kan je zien welke kettlebell voor jou geschikt is:

 

4 kg kettlebell

Voor vrouwen van 60 jaar of ouder die lang niet aan sport hebben gedaan of waarvan het lichaam een lage belastbaarheid heeft.

 

8kg

Voor alle vrouwen die blessurevrij zijn. Maakt niet uit wat het sportniveau is.

 

12 kg

Voor vrouwen met een getraind lichaam en die vaak aan sport doen. En mannen die nauwelijks sporten of 65+ zijn.

 

16 kg

Begingewicht voor vrijwel alle mannen (blessurevrij). En vrouwen die zware gewichten gewend zijn.

 

24 kg

Voor ervaren kettlebell trainers. En voor sporters die zwaar trainen gewend zijn en conditie hebben.

 

Voor sommige mensen (vooral mannen) kan het lastig zijn om te kiezen tussen een 16 kg kettlebell of een 24 kg kettlebell. Want hoe weet je nou zeker van jezelf of je nou sterk en ervaren genoeg bent voor het gewicht? Gelukkig heeft men daar ook iets op bedacht om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken. Wanneer je bij het bankdrukken niet meer dan 90 kg aankan, dan kan je beter kiezen voor een 16kg kettlebell. En wanneer je meer dan 90 kg aankan met bankdrukken dan ben je geschikt voor een 24 kg kettlebell.

Het is trouwens nooit verkeerd om meerdere kettlebells thuis te hebben. De sterkere sporters zouden goed vooruit kunnen met een 16 kg en een 24 kg kettlebell.

Kortingen: kortingscodebodyenfit.nl

Plaats een reactie