Waarom Kettlebells Ideaal zijn voor Krachttraining

De waarheid is dat je kracht kan opbouwen met elke type extra weerstand, of dat nu Dumbbells, Barbells of Powerbags zijn. Maar ten opzichte van alle andere krachttraining materialen heeft de Kettlebell één groot voordeel, namelijk het handvat.

De Kettlebell is zodanig gevormd dat het gewicht uitstekend vast gehouden kan worden in allerlei verschillende posities.

Bijvoorbeeld: tijdens de ‘Kettlebell Press’ ligt de bal van de Kettlebell in een comfortabele positie tegen de voorarm, waardoor je met veel meer gewicht kan trainen.

Tijdens de ’Squat’ kan de Kettlebell goed in het ‘rack’ positie rusten tegen de boven-en onderarm, waardoor er meer gewicht kan worden gebruikt.

Hoe kan je kracht opbouwen met Kettlebells?

 

Als je serieus kracht wilt opbouwen met een Kettlebell Workout is het belangrijk dat je je houdt aan een aantal belangrijke tips:

Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met het vasthouden van de Kettlebell in de verschillende posities. Je kan dus het beste vooraf oefenen met de Kettlebell in diverse posities, zoals de ‘Racked’ positie, maar ook de ‘Lunge’, ‘Squat’, ‘Clean’ en ‘Press’ positie.

Start je oefeningen met veel herhalingen om bindweefsel op te bouwen voordat je zwaarder gaat trainen. Je bindweefsel heeft namelijk veel meer tijd nodig om te wennen aan de training dan je zachte weefsel als spieren. Begin met oefeningen met 20 herhalingen een paar weken lang voordat je het aantal herhalingen terugbrengt naar 8-15 om aan je uiteindelijke krachttraining te gaan beginnen.

Zodra je alle verschillende posities van de Kettlebell tijdens een training onder de knie hebt en je genoeg bindweefsel hebt opgebouwd, wordt het tijd om echt zwaar te gaan trainen. Om echt kracht op te bouwen moet je namelijk zwaar gaan liften. Bij deze training doe je oefeningen met ongeveer 1-6 herhalingen. En je moet ervoor zorgen dat je traint met een Kettlebell gewicht waarbij elke oefening het uiterste van je vergt. Bij elke oefening moet je maximaal 6 herhalingen kunnen doen en echt niet meer. Kan je dat wel, dan zal je het gewicht moeten verzwaren door met een grotere  Kettlebell te trainen.

Als je voldoende vooruitgang hebt geboekt, kan je in plaats van 1 natuurlijk met 2 Kettlebells gaan trainen. Gebruik daarvoor de ‘Double Racked’ positie waarbij je in iedere hand een Kettlebell tegen je borst drukt om je een maximaal gewicht te geven voor je training.

Plaats een reactie